Naše usluge su vam dostupne u bilo koje doba dana ili noći. Možete nas pozvati od 00h do 24h svakog dana u nedelji. Kontaktirajte nas na neki od navedenih telefona ili porukom putem kontakt forme, koja će stići na našu email adresu…

065 6222 626
063 8110 444
011 2570 306


Pozovite nas, informišite se o svemu i zakažite sahranu, odnosno obavljanje kompletne pogrebne usluge
Pogrebni govor

Sahrana je tužan i emotivno iscrpljujuć dogadjaj. To je trenutak kada se sećamo pokojnika, njegovog života i svih onih trenutaka koje smo proživeli sa njim. Pogrebni govor je zato prilika da poručimo svim prisutnima zašto je preminula osoba bila toliko posebna i zbog čega ćemo je zauvek pamtiti. Žalost ne zhteva nikakva pisana pravila i šablone, pa iz tog razloga pogrebni govor treba da bude trenutna inspiracija govornika i njegovo izražavanje poštovanja prema pokojniku.
Pisanje govora deluje naizgled lako, ali u teškom trenutku, kakav je ispraćaj na počinak drage nam osobe može da bude izazov. U takvim trenucima nije lako ni pisati ni govoriti. Iz tog razloga smo pripremili nekoliko saveta za vas koji mogu biti od pomoći. Kada se priprema sahrana važno je napisati govor na vreme. Na kratko se isključite iz svih problema i obaveza i skoncentrišite se na voljenu osobu koju trebate da ispratite. Setite se svih veselih i radosnih trenutaka koji su ostavili utisak na odnos izmedju vas i pokojnika. U oživljavanju uspomena pomoći će vam foto album umrle osobe, kao i razgovor sa njegovim bliskim prijateljima. U tom slučaju pisanje govora će biti znatno lakše.
Razmislite o tome, koje uspomene je najbolje podeliti sa svim prisutnima na sahrani. Svaku ideju zapišite. Govor bi trebalo da bude kratak i koncizan, trebao bi da traje izmedju 3 i 5 minuta.
Trebalo bi govoriti o:
Ličnosti i pozitivnim osobinama pokojnika
Dobrim delima koje je učinio za druge ljude
Njegovim vrednostima koje su uticale na vaš život
Najzanimljivijim toplim trenucima koje ste zajedno doživeli

Prilikom pisanja govora trebali bi ste biti iskreni i napisati samo ono što dolazi iz srca. Pitanja koja će vas podstaći da lakše napišete pogrebni govor:
Kakav ste odnos imali sa peminulom osobom?
Zašto je za vas pokojnik bio važan?
Koje posebne trenutke ste zajedno doživeli?
Šta ćete zauvek pamtiti?
Šta vam se dopadalo kod pokojnika?
Šta će vam najviše nedostajati sada kada ga nema?
Koje su bila njegove vrline i vrednosti?
Koja su njegova dostignuća i šta je sve postigao za života?

Ukoliko ste zainteresovani za usluge profesionalnog pisanja, kao i čitanja pogrebnog govora, ili za produkciju pisane ili filmovane romansirane biografije pokojnika, obratite nam se putem kontakt forme ili na neki od navedenih telefona